D'Saison vun de roude Rommelen ass voll amgaangen, an déi si bei eis am Haus nët nëmmen als Zalot beléift, mee och als Dessert ;-)
Fir dëse Raw-Kuch brauchen d'Rommelen nët virgekacht ze ginn, an et ass ganz fëx gemixt.
Fir t'éischt gëtt eng Tas Cashew-Nëss mat waarmem Waasser bedeckt a stoe gelooss. (Déi kommen herno an d'Créme).
Fir de Buedem
ginn eng grouss Tas Wëllkar a Mandelen (an/oder aner Nëss) mat engem Grapp Korinthen a mat 5-6 Dattelen gemixt, an op de Buedem vun enger mat Bakpabeier ausgeluetener Sprangform gedréckt.
Fir d'Créme:
Et gëtt eng réi, déck rout Rommel geschielt a kleng geraspelt. Duerno gëtt dës Mass mat dem festen Deel, deen sech uewen an der Béchs op der Kokosmëllech ofsetzt, gemixt. (Dat geet nëmmen mat Bio-Kokosmëllech, wëll do keng Emulgatoren dra sinn).
Dobäi kommen: eng kleng Tas Kokosflacken, de Jus vun enger halwer Zitroun, 5 Dattelen, Vanille, Ceylon-Kanéil, eng Pauz Salz, en Iessläffel Agavendicksaft, an déi ofgeschotte Cashew-Nëss.
Da gëtt dat Ganzt an engem gudde Mixer gemixt bis et crèmeg as, op dem Dattel/Mandel-Buedem verdeelt, a fir op d'mannst 2 Stonnen an de Frigo gestallt.
Virum Zervéieren kommen dann nach e puer Kokosflacken driwer (oder och Malvenbléien a Malven-Nëssercher ;-)).
Fäerdeg ;-)
De Kuch ass och eppes fir Leit déi rout Rommelen nët esou gäeren hunn, well de Goût vun der Kokosnoss immens gutt matt der Rommel harmonéiert an d'Äerdegkeet vum Geméis verréngert.
No comments:
Post a Comment