Friday, 27 April 2018

Wotlech Gromperenzalot mat Bettseechesch a Räuchertofu

An der Wiss steet alles voll mat wonnerbare Pissblummen. Och wann dës scho bléien, kann een nach ëmmer vum Gréngs profitéieren :-) Am allerléifsten hunn ech se mat wootleche Gromperen als Zalot :-D Nammnamm! 



Gesammelt hu mir d’Blieder an e puer zoue Bléieknäpp vun der Pissblumm. D’Bléienknäpp leeën ech da kuerz an e bëssi Esseg.

D’Grompere ginn am Salzwaasser gekacht, a wärend där Zäit preparéieren ech d’Vinaigrette aus:
  • 2 Zitrounen
  • 1 Läffel Moschter
  • 1 zerdréckten Zéif Knuewelek
  • Peffer a Salz
  • 1/2 kleng gehackten Ënn
  • frësch Kraider (haut wor dat Bratzel, Bärlauch, Sauerampel)
  • an e Schotz Ueleg
Wat ech duerno nach brauch:
  • Räuchertofu
  • Kürbiskären
  • 1/2 kleng gehackten Ënn
  • Pissblummeknäpp
De Räuchertofu gëtt kleng geschnidden an ugebroden, dobäi kënnt di aner Halschent vun der Ënn (ech hunn dee Goût vun der réier a gebrodener Ënn zesummen immens gären ;-) ) 
Dodra fléien dann och nach di ofgedrëpst Pissblummeknäpp. No enger Minutt kommen dann nach d’Kürbiskären dobäi.

Wann d’Gromperen da mëll sinn, gi se ofgeschott a 3-4 Minutte stoe gelooss.

Da ginn di gewäsche Bettseechegblieder mat dem Rescht vermëscht, a fäerdeg :-D

No comments:

Post a Comment