An der Wiss steet alles voll mat wonnerbare Pissblummen. Och wann dës scho bléien, kann een nach ëmmer vum Gréngs profitéieren :-) Am allerléifsten hunn ech se mat wootleche Gromperen als Zalot :-D Nammnamm!
Gesammelt hu mir d’Blieder an e puer zoue Bléieknäpp vun der Pissblumm. D’Bléienknäpp leeën ech da kuerz an e bëssi Esseg.
D’Grompere ginn am Salzwaasser gekacht, a wärend där Zäit preparéieren ech d’Vinaigrette aus:
- 2 Zitrounen
- 1 Läffel Moschter
- 1 zerdréckten Zéif Knuewelek
- Peffer a Salz
- 1/2 kleng gehackten Ënn
- frësch Kraider (haut wor dat Bratzel, Bärlauch, Sauerampel)
- an e Schotz Ueleg
Wat ech duerno nach brauch:
- Räuchertofu
- Kürbiskären
- 1/2 kleng gehackten Ënn
- Pissblummeknäpp
De Räuchertofu gëtt kleng geschnidden an ugebroden, dobäi kënnt di aner Halschent vun der Ënn (ech hunn dee Goût vun der réier a gebrodener Ënn zesummen immens gären ;-) )
Dodra fléien dann och nach di ofgedrëpst Pissblummeknäpp. No enger Minutt kommen dann nach d’Kürbiskären dobäi.
Wann d’Gromperen da mëll sinn, gi se ofgeschott a 3-4 Minutte stoe gelooss.
Da ginn di gewäsche Bettseechegblieder mat dem Rescht vermëscht, a fäerdeg :-D
No comments:
Post a Comment