Dat vun der Antike bis nom Mëttelalter vill benotztend Fréijoersgeméis erkennt ee ganz gutt u senge Blieder déi ëmmer zu dräi beieneen wuessen: si sinn hellgreng a liicht behoert. "Wa Fajitas, da just mat Buedemhielenner", sot schonns den agefleeschte Vegetarier Plato, a mir si senger Meenung! ;-)
De Buedemhielänner (Giersch) fënnt een op schietegen Plazen. Besonneg um Rand vu Bëscher oder hannert Hecken.
De Geroch an de Goût erënneren un eng Mëschung aus Wuerzelen a Péiterséilech. Giersch wiisst immens gutt, a war iwwer Jorhonnerte beléift well et dat éischt Geméis am Joer war, wat d'Leit mat Vitaminne versuergt huet.
De Buedemhielänner huet vill Kalzium, Kalium, Koffer, Zénk, Mangan, Magnesium a Flavonoiden. Zudeems huet e 4 mol méi Vitamin C wéi Zitrounen, vill Vitamin A an Eewäiss.
An net ze vergiessen: E schmaacht immens gutt - a kascht näischt. ;-)
Fir d’Fajitas, gin d’Tortillas an e fiischt Duch geweckelt, an am Uewen op 50 Grad gewiermt.
An der Pan gebrode gin
1 Enn
2 Zéiwe Knuewlék
1 Paprika
1 Saibecke voll Buedemhielänner (Giersch)
1 déck Tomate
offgeschmacht get matt
Salz, Peffer a Kreuzkümmel.
5 Minute kächele loossen.
Fir d’ Guaccamole gin,
2 Avocadoen
1 zéif Knuewlék
De Jus vun 1 Zitroun
1/4 Glas Waasser
Peffer, Salz a Kreuzkümmel
gemixt.
Di zwou Saachen gin an der Mëtt vun dem Tortilla verdeelt an zesummegerullt.
De räscht Guaccamole gëtt niewendrunn zervéiert.
No comments:
Post a Comment