Wednesday 27 May 2015

Gebrode Spëtzweegerechknospen iwwer Tomaten-Kiwi Zalot op Ruccola (vegan)

D'Weeblad ass bekannt fir seng entzündungshemmend, bluttstëllend an schläimléisend Heelwiirkung, awer och an der Kichen kann een e gutt vewäerten. D'Knospen hunn e liicht nossege Goût (wa se scho gebléit hu gi se méi batter), a passen gudd op Zaloten!
Hei gouf ët eng séier Zalot aus de "Reschter" ;-) Dee Kiwi huet misse fort éieren iwwerzeideg gi wier.
An, wat soll ech soen, et huet beieneen gepasst! ;-)
D' Vinaigrette hat ech just aus Olivenueleg, e bessi Balsamico, Peffer a Salz zesummegeréiert. D'Weebladknospen (Spitzwegerichknospen) hunn ech just ganz kuerz an eng matt Olivenueleg ausgeriwwe Pan gehäit. Ruccola, Kiwi an Tomaten ugeriicht, d' Vinaigrette an d'Weebladknospen driwwer ! Fäerdeg. Lecker. :-D

Sou gesäit d'Weeblad (Spitzwegerich) aus, wann en blitt. Seng laang Blieder hu ganz markant laangverlafend Blatnerven.Verwiessele kann een e just matt aanerem Weegerëch. All Weegerech-Aart as iessbar, wann een also e Breedweeblad fënnt, kann een deen genau esou verwäerten!

Et kann een d'Knospen och réi knabbelen! Aus de  jonke Blieder vum Weegerëch léisst sech och e Pesto zoubereeden. Oder awer e verfeinert gemëscht matt aneren Kräider e wäisse Kéis!
Och an engem Smoothie kënne se Verwärtung fannen ;-)

Fir Wonnen ze fleegen, zerreift een de Weegerech an sengen Hänn, bis de grenge Jus erauskënnt. Dëse gëtt direkt op d'Wonn opgedroen.
Ausserdeem léist sech ee wirksamen Houschtsirup domatt hirstellen!


Fanne kann een de Weegerëch a Wisen oder nierwend Landstroossen oder Spazéierweeër. Oder, wann dir äre Gaart natierlech loosst, och an ärem Gaart.

E Breetweegerëch huet déi selwecht Blatnerven ewéi de Spëtzweegerech
just d'Blatform as méi gedrongen a breed.

No comments:

Post a Comment