Sunday, 31 May 2015

Hausmaacher Nuddelsdeeg (Vegan)

Veganen Nuddelsdeeg ass immens gutt ze verschaffen. Et brauch ee kee Miel op der Arbëchtsplack, an och keent fir en duerch d'Nuddelsmaschinn ze dréinen, well en absolut nët pëschesch ass. An dat ass grandios! ;-)


D'Rezept hat ech schon eemol bei der Lasagne opgeschriwwen, ower hei nach emol eenzel:

500 Gramm Schmull aus Haartwees an eng Schossel ginn, eng Kaul an d'Mëtt maachen a matt +-210 Milliliter waarme Waasser verréieren. Wann et sech net méi verréiere léisst, kniede bis et e schéine "geschmeidegen", net pëschechen, Deeg ass. An eng Gefréiertut paken an op d'mannst eng Stonn op der Kiche roue loossen. Da gëtt en Duerch eng Nuddelsmaschinn gekéiert.

Roueg 2- 3 mol ob der éischter Stuuf duerchzéien an ëmmer an der Mëtt iwwert sech selwer falen, fir dass den Haartwees sech gutt matteneen verbennt.

Doduerch dass kee Miel a keng Eer dra sinn, kritt den Deeg déi richteg schéi "Pflegeleicht" Konsistenz! :-D

Wat och flott ass; et kann een Kraider matt dra rullen, an en esou ganz individuell wierzen! Hei hunn ech et matt Stauden-Estragon gemaach.

Ech hun einfach e puer Blieder drop geluecht, zougeklappt, an se e puermol duerchgedréint, rëm iwwerenee geklappt, duerchgedréint asw. bis se sech gutt am Deeg verdeelt haaten, an dunn den Tagliatelleopsaz geholl.
Daat ganzt klappt ochgutt ouni Maschinn, matt engem Nuddelholz! (Eng Deegrull aus engem Biischtestill.)
Dat gesait lo bëssen aus ewéi esou eng al Pergamentrull ;-)

No comments:

Post a Comment