De Sëlwerdaler ass eng al Baueregaartsplanz, déi sech als akzeptéiert Onkraut agebierget huet. Iwwerraschung: Vum Sëlwerdaler kann een alles iessen!
Rezept: Haut hunn ech Räis am liicht gesalzene Waasser gekacht. Fir d'Faarw a fir d'Gesondheet hunn ech frësch Kurkumawuerzel an d'Kachwaasser geraspelt.
Mmmh... ;-)
Ënnen, Knuewlék, Paprika a Muerten klenggeschnidden an an der Pan ugebroden, dann e bëssen op d'Säit gedréckt fir just 1/2 Minutt déi frësch gepléckte Sëlwerdaler vun all Säit eng Kéier kuerz unzebroden, sou datt se sech eng Kéier opplusteren. Huelt se da raus a gitt de Räis bei déi aner Saachen an d'Pan fir en eng Kéier unzebroden.
Mat Sojazooss, Sesamueleg a Peffer ofgeschmaacht a matt de Sëlwerdaler, Péiterséileg, Koriander an Alliumbléien bestreet servéieren.
An et geet nach méi: Déi jonk Stiller an d'Blieder vunn der Planz, éier se an d' Bléi kënnt, kann een ofpëtzen, an am Salzwaasser 2 Minutte kachen. Dat zerwéiert een da matt geréischterte Mandelen. Schmaacht gutt, wann och e bësse batter. Déi schéi mof Blumme maache sech da wonnerbar op Zaloten, an d'Dalere gi réi giess oder schnell an der Pan ugebroden. De Gôut ass liicht batter/schaarf an gläicht deem vu Réidercher.
Knuewléksrauk huet sou ähnlech Blieder.
Wéi den Numm et seet, schmaacht si e bëssi no Knuewlék ass ower liicht batter.
|
No comments:
Post a Comment