Séisst-deftegt Fréistéck matt Banann, Hausmaacher Schokola an Hausmaacher Erdnossbotter (ouni Palmfett, juhhuuuh!)
Wat brauch ech fir de Schokola:
85 Gramm Kakaobotter
80 Gramm Mandelmuss
15 Gramm Kokosnossueleg
50 Gramm Agavendicksaft
2 gutt Iessläffelen Bio-Kakao
1 Vanillestaang (d'ausgekratzte Muerg)
1 Prise Zimt
1 Prise Salz
A sou gëtt e gemaach: Kakaobotter an enger Kasserole schmelzen, de Rescht Saachen dra maachen, gutt réieren, an an eng Form schëdden. (Silikon oder einfach op e Bakblech - haaptsaach et kritt een et herno nees gutt raus. ;-) )
Wat ech fir den Erdnossbotter brauch:
230 Gramm ongesalzen Erdnëss
2-3 Iessläffelen Ueleg (Erdnoss, Raps, Sonneblumm...)
1 Prise Salz
eng Grëtz Agavendicksaft
A sou gëtt et gemaach: D'Erdnëss ouni Fett an enger Pan réischteren. Dann zesumme matt deenen anere Saachen an engem gudde Mixer kleng maachen hacken. Fir e bessi Crunch brauch een et nët komplett duerchzemixen. Duerch d'Temperatur ass et am Ufank méi flësseg, gëtt ower am Frigo méi haart. Si hällt sech am Frigo 2 Méint!
Virdeel: a selwergemaachtener Erdnossbotter ass kee Palmfett!
D'Palmfettproduktioun schued der Natur an der Déierewelt ganz gewalteg! Reebëscher ginn ofgeholzt, an an eng Palm-Monokultur verwandelt. Doduerch ass dann eise Cousin den Orang-Utan (an net nëmmen hien) um Ausstierwen. Wéinst Palmfett...
Meng Erdnossplänzchercher am Gaart spriesse monter viru sech hinn!
Einfach eng Erdnoss "knacken" an de "Som" an de Buedem stiechen an netzen.
D'Erdnoss ass eigentlech keng Noss, mee eng Zort Ierbes... hier Giel Bléien kritt se ënnen bei de Féiss, a stecht dann d'Somkapsel ënnert be Buedem fir auszeräifen!
No comments:
Post a Comment