Tuesday, 19 May 2015

Hauswuerz mat Hieselnëss-Dip an Alliumbléien (vegan)

Quasi jiddereen huet en am Gaart an de Steng oder an enger Mauer wuessen. Um Teller ass e manner oft ze fannen, an dobäi schmaacht en saierlëch erfrëschend an ass ausserdeem och nach am Wanter ze fannen!

De Sempervivum brauch ee just vu senger Wuerzel ofzedréien, kuerz ënnert fléissendem Waasser ze halen, an 2 Minutten iwwert Damp ze "kachen".
Fir den Dip hunn ech 125 Gr. Soja-Jughurt mat 1 Iessläffel Hieselnossmuss verréiert, mat enger Knuewlékszéif, Salz a Peffer oofgeschmaacht, a mat Alliumbléien bestreet servéiert. (Dir kënnt och einfach e Grapp Nëss mam Jughurt an de Gewürzer am Blender mixen.)

D'Blieder ginn ofgezupft an an den Dip gezappt. Dir kënnt se ganz iessen. Et schmaacht e bësse wéi Artichock, ass awer méi mëll am Blad.

Huelt w.e.g. nëmmen deen Hauswuerz aus ärem Gaard. Beim Gärtner kaf sinn Insektiziden drop déi nach bis zu 280 Deeg nom Kafen noweisbar sinn. Dat géing ech Iech net als Apéritif-Snack roden. ;-)

























Am Naturheelwëssen gët den Hauswuerz d'selwecht ewéi Aloe Vera agesaat

No comments:

Post a Comment