Wednesday, 8 July 2015

Falafel matt Péiterséilechzalot an Hummus (Vegan)

Falafelen! Wien huet se nët gäeren? Fir dës Boulette brauchen d'Kichererbsen net mol virzekachen. Fäi Saach. An eng Péiterséilechzalot passt super dobäi an ass eppes ganz leckeres :-D


Ech hu Gëschter 500 Gramm dréche Kichererbsen ageweecht. (Déi brauchen +- 24 Stonnen am Waasser fir dëst Rezept)

Aus enger Hallschent vun de Kichererbsen goufe Falafel aus der anerer Hummus: 

Fir d'Falafelen hunn ech déi réi Kichererbsen no an no (souvill wéi eben mäi klenge Mixer gepackt huet) matt 1 Zwibbel, 3 Knuewlékszéiwen, engem Grapp Péiterséilech, Paprikapolver, Peffer, Kreuzkümmel an uerdentlech Salz gemixt a matt +- 4-5 Iessläffelen Miel an 1 Iessläffel Sesam duerchgekniet. Dat däerf dann 10 Minutten stoe bleiwen fir dass d'Miel sech ka verbannen.
Dunn hunn ech an der Hand Bällercher gedréint, an der Pan am Olivenuelech op mëttlerer Hëtzt gebroden. Et kann ee se och matt Olivenuelech apinselen a bei 190 Grad 20 Minutten am Scheffche baken (eemol dréinen).

Fir d'Péiterséilechzalot hunn ech 3 Iessläffelen réie Couscous an eng Schossel ginn a matt dem Jus vun enger Zitroun vermëscht. Iwwert däer Schossel hunn ech eng déck Tomate kleng geschnidden fir dass de ganze Jus matt dra kënnt. Dunn hunn ech 2 an 1/2 Bott Péiterséilëch (nët dee ganz gekrauselten) a 4 Blieder Peffermënz kleng gehackt an dobäi ginn. Dodrann koumen nach zwou kleng geschnidden gedrëschend Fiigen, 1 Zwibbel, Olivenuelech, schwarze Peffer a Salz.

Vir den Hummus ginn d'Kichererbsen gekacht. Dat dauert nët méi sou laang wëll se schon 24 Stonne ageweecht goufen, also dann nach +- 25 Minutten. Eréicht kuerz viru Schluss hunn ech gesalzt (déi Saach matt dem mëll ginn, d'selwecht wéi Bounen a Lënsen). 
Dunn hunn ech eng Tas vum Kachwaaser gehalen, an d'Kichererbsen ënnert fléissendem Waasser ofgekillt. Matt 3 Knuewelékszéiwen, Salz, schwarze Peffer, Kreuzkümmel, Paprikapolver, dem Jus vun enger Zitroun, Olivenuelech an 2 Iessläffelen Sesam sinn d'Kichererbsen an de Mixer geflunn. Ech hu no an no quasi déi ganz Tas vum Kachwaasser dobäi ginn, bis den Hummus déi gewënschte Konsistenz hat.

Péitersléilech ass wuel dat bekanntesten Kraut aus eiser Kichen, awer Péiterséilech ass och een Heelkraut. Säi Vitamin C-Gehalt ass däitlech méi héich ewéi dee vun Zitrusfriichten oder Paprika. Seng Wiirkung weist de Péiterséilech bei Blosenentzündungen, Nieresteng oder Verdauungsproblemer.
Ausserdem wiirkt de Péiterséilech ob d'Gebärmutter, wat dénglech bei Menstruatiounsbeschwerden ass. Bei der Geburt hëlleft de Péiterséilech bei der Aarbecht vun der Gebärmutter an ënnerstëtzt d'Kontraktiounen an d'Ausscheeden vun der Nogebuurt. 
Während der Schwangerschaft soll Péiterséilech dofir och just begrenzt giess ginn! Besonneg an der Ufankszait kann eng héich Dosis u Péiterséilech eng Feelgeburt ausléisen!

No comments:

Post a Comment