Sunday, 12 July 2015

Schnellen Hambiercooler matt Mädesüss

Fir een Hambiercooler hunn ech einfach meng gesammelten Hambieren (eng hallef Passette voll) matt engem Strutz Agavendicksaft, dem Jus vun zwou ausgepressten Orangen a 500 ml Waasser gemixt, an dunn eng Bléi vum Mädesüss 10 Minutten dra gezappt a matt vill Äis zervéiert. ;-)



D'Mädesüss wiisst wëll op fiichtem Buedem laanscht Tümpelen, am Bësch oder a fiichte Wisen op nährstoffräiche Lehmbiedem. Ech hunn et am Gaart stoen, et ass eng schéi Planz. ;-)

Et ass ee vun de kelteschen Heelkraider, an d'Basis vun der Aspirin.
Hir Wierkung ass schmäerzstellend a féiwersenkend. Ab +- Mëtt Juli, wann d'Bléie komplett op sinn, kann een domatt allerhand aromatiséieren, virdrunn si se nach ze batter. Hieren Goût ass séiss-mandelarteg matt engem Hauch vun Aspirin... :-D
All Deeler vum Mädesüss sinn iessbar.
D'Blieder gi ganz jonk am Abrëll am Geméis oder als wierzend Kraut an der Zalot benotzt. D'Wuerzelen kennen als Kachgeméis oder an der Zopp verwäert ginn (ëmmer oppassen dass een d'Planz net zevill verletzt, d'Wuerzelen ginn um äusserste Rand ausgegruewen, an nët bis un de Stack. Am beschten planzt een sech eng an de Gaart dofir, wann een ob Nummer sécher well goen dass een dem Wëllbestand nët schued)
Matt de Bléien an de Friichten gi Flëssegkeeten aromatiséiert.
Am meeschten gëtt d'Heelkraut als Téi benotzt, de Wierkstoff (Salicylsaier - Haut chemesch nogebaut an der Aspirin) ass am konzentréiertsten an der Wuerzel.

No comments:

Post a Comment