D'Grondrezept fir eng séier Bananneglace kenne wahrscheinlech déi Meeschte schonn: einfach 4 zeideg Banannen a Scheiwe schneiden, iwwer Nuecht afréieren, an da mixen ;-)
Haut gouf et esou eng Bananneglace matt engem Grapp Kinnékskäerzebléien dra gemixt an e puer Fielsebiiren dobäi :-D
Schnell, gesond, lecker !
Nom mixe kann een d'Glace evtl. nach 10 Minutten an den Tiefkühler stellen, dat hänkt dovun of wéi staark d'Banann duerchgefruer wor, a wéi déck d'Stécker geschnidde woren. Wann se net kal genuch ass, ass se schläimeg. Dann nach emol an den Tiefkühler domatt!
Meng Bananne woren schon eng Zäit am Tiefkühler... hunn dat nët misse maachen. Mir hunn där eigentlech ëmmer an der Reserve léien, wëll dat esou ultra praktesch ass ;-)
Dat klappt och matt aanerem Tiefkühluebst, do kann een eventuell nach e bëssi Flëssegkeet, e Sprutzer Zirtrounejus an Agavendicksaft dra ginn, je no Uebst a Goût.
D'Kinnékskäerz gëtt meeschtens gedrëschent als Téi benotzt (Blieder a Bléien).
D'Bléie kann een och matt a Limonaden oder Sirup maachen. Si schmaache liicht séiss, matt engem Hauch Äppelschnëtz. Dra si Flavonoide, Vitamin B2, B5, B12, an D!
Virun allem ass d'Kinnékskäerz ower eng Heelplanz an huet entzündungshemmend antibakteriell an antiviral Wierkungen. Besonneg gëtt si bei Erkältungskrankheeten a Longenerkrankungen benotzt. Äusserlech hëllefen zerdréckte Blieder bei der Wondheelung a Verbrennungen!
De Som ass en Narkotikum, dat fréier bei Operatiounen benotzt gouf. Bei den Indianer gouf d'Kraut "gereechert".
D'Kinnékskäerz fënnt een op sonnege Plazen, a Bëschliichtungen a Wisen matt nährstoffräichem Buedem.
D'Kinnékskäerz bléit vun Juli bis September am zweete Joer, a kënnt da selwer nët méi zréck, séint sech ower nees aus. Ech hu der lo säit 4 Joer am Gaart. Matt hieren 2 Meter Héicht ass et eng immens schéin an impressionnant Planz, a super nëtzlech! :-)
Wéi bei alle Planzen gëllt et natierlëch respektvoll domatt ëmzegoen an nëmmen eenzel Bléien vun der Käerz ofzedréinen. Nëmmen esou ka si sou laang bléien, den Pollesammler nëtzlech sinn, a sech och selwer nees ausséinen. :-D
D'Fielsebier (Amelanchier): "Amelanche" kënnt aus dem keltëschen an heescht Äppelchen. Meeschtens gëtt d'Fielsebier als Schutzbeplanzung oder Ziergehölz gesaat, wëll et en immens schéine summergrénge Strauch ass. Säi Wuess ass oppen a liichtduerchlässeg an huet am Fréijoer kuerz no dem kofferfarwenen Blaatausdriw wäiss Bléien. Da fierwen sech d'Blieder gring an e kritt déi lecker séiss liicht no Moolbier a Veilecher schmaachend kleng Friichten.
D'Fruucht as däischter violett an huet vill Vitaminen a Flavonoide. Si stäerkt d'Häerzleeschtung, reguléiert de Blutdrock an stäerkt am allgemengen d'Blutgefässer. Si hëlleft och bei Halsentzündungen! Et gët 25 Zorten vun der Fielsebiier, déi sinn all iessbar an 1 dovun ass hei heemesch ;-)
Oft ginn se vun de Gemenge bei Schoule gesat. Mir ass opgefall dass déi lecker Frichten leider ëmmer hänke bleiwen a si verdrëchenen dann um Strauch.
No comments:
Post a Comment