Als kléng Entrée hunn ech haut eng Zalot aus de klenggeschniddenen Blieder matt Tomaten, Avocado, geréischterte Kürbiskäeren an de gebrodenen Fierkelkrautbléien gemaach. :-D
Als Vinaigrette hat ech einfach 2 Iessläffelen Zitrounejus mat 3 Iessläffelen Olivenueleg (dee fruchtegen) eng gedréckten Zéif Knuewlék, Peffer a Salz mateneen verréiert.
Trotz dem méi décke Blat an de Buuschten as ët eng gutt Zaloteplanz, a léisst sech eigentlech esou verwäerte wéi Bettseecheg. Och d'Knospen a Bléien sinn iessbar, woubäi ech do däitlech eng Präferenz hu fir si eng Kéier an der Pan ze broden, fir de schaarfgringen Goût ze dämpfen.
Seng Blieder sin zimlëch déck a wuessen a
Rosetteform. Meeschtens wiesst dëss ganz dicht iwwert dem Buedem.
Fanne kann een d'Fierkelkraut op méi drëschene Wisen, laanscht Weeër a Felder.
D'Fierkelkraut léisst sech ennert de Wëllkraider ganz gutt duerch seng flaach Rosette an de Buuschten un de Blieder erkennen. Di verschidden Aarten vun Fierkelkräider sinn all iessbar! ;-)
No comments:
Post a Comment