Mat Rousewaasser ze kachen as éischter eng orientalësch Gewunnëscht, an an eise Géigenden nët esou üblech. Haut hate mir ee Paangech bal wéi aus dausend an enger Nuecht... Mëttes um halwer dräi ;-)
Also, fir d'Rezept haat ech mer Folgendes ausgeduecht:
Fir den Deeg:
An enger Tas 1 décken Iessläffel Drëchen-Baakhief mat 40 Milliliter wootlëchem Waasser verréieren.
150 Gramm Miel matt 210 Milliliter Waasser, enger Pauz Salz an enger Strutz Agavendicksaft glat réieren. D'Hiefmëschung dobäi réieren, a matt engem Duch zougedeckt 1/2 Stonn roue loossen.
Wann den Deeg gerout huet, just virum ausbaken een Iessläffel Zitrounejus an een Téiläffel Natron arréieren.
Fir d'Fëllung:
100 Gramm gemëschten Nëss hacken (ech hat Hackernëss (Walnuss), Mandelen, Hanfsom) matt zwee Iessläffelen Agavendicksaft engem Téiläffel Ceylon Kanéil (Kee Cassia-Kanéil!) an 3 Iessläffelen Rousewaasser* vermëschen.
(*Rousenhydrolat aus dem Bio-Buttéck, oder selwer destilléiert aus ongesprëtztenen Zentifolie Rousen)
Fir den Sirup:
1 Téiläffel Zitrounejus mat 3 Iessläffele Rousewaasser, 60 Gramm Agavendicksaft a 60 Gramm Ahornsirup verréieren.
Fir den Deeg auszebaken hunn ech d'Pan (ech hu keng beschichte Pan, einfach eng aus Inox) matt e bësse Kokosueleg ausgeriwwen. An d'Mëtt hunn ech aus gewësser Héicht e bëssen Deeg an d'Pan lafe gelooss, sou dass duerch d'Zerlafe kleng Pangecher vun +- 10 cm Duerchmiesser entstane sinn.
D'Paangecher hunn ech just vun enger Säit bei mëttlerer Hëtzt stocke gelooss, bis dass kee réien Deeg méi ze gesi wor.
Dunn hunn ech si op een Teller gehuewen. An d'Mëtt vun all Paangech koum e Läffel Fëllung, an ech hu si du ronderëm zougedréckt.
Dat dauert quasi sou laang bis deen nächste schon fäerdeg ass. Alles an allem geet ett dann op eemol séier, wëll ee keng Zäit verléiert :-D
Fir ze garnéieren hunn ech iessbar Bléien aus dem Gaart an e bëssi Peffermënz geholl. Super gepasst huet d'Tagetes "Orange Gem"! Déi schmaacht e bëssen ewéi Orangenzesten :-)
Ech krut eng 12 Paangercher matt deene Quantitéiten.
Zervéiert ginn se dann iwwergoss mam Rousesirup.
No comments:
Post a Comment