Sunday, 7 June 2015

"Hummus" aus wäisse Bounen matt wëllem Batteraltzem (Beifuss) (vegan)

De wëlle Batteraltzem gëtt fir ze wierze benotzt, esoulaang en nach nët blitt. Haut hunn ech e puer frësch Blieder gepléckt, fir en "Hummus" aus wäisse Bounen ze verfeineren.

Ech hun eng Tas gekachten déck wäiss Bounen, matt enger Zéif Knuewléck, e bëssi Zitrounejus, engem Schotz Olivenuelech, schwaarzem Peffer, Salz, Paprikapolfer, e bësse Péiterséilech a Kreuzkümmel gemixt. E klenge Grapp wëlle Batteraltzem gehackt an en Deel ënnergemescht an de Rescht driwwergestreet. ;-)
De wëlle Batteralzem ass e wäit verbreete Wëllkraut, a wiisst als ausdauerend Planz op verloossenen Plazen, laanscht Weeër oder laanscht Flëss. Erkennen kann een de wëlle Batteralzem u sengen gefiederte Blieder. Méi spéit am Joer matt der Bléi kann d'Planz schon emol 1,80 Meter héich ginn. Seng ganz kleng Bléie si wéi "Bommelen" laanscht den ierwechten Deel vum Still verdeelt.
Et benotzt een virun allem déi frësch ausgedriwwen Blieder, éier en an d'Bléi kënnt. Duerno kann een e ganze Still ophänken an drëschenen fir als Téi opzegéissen. Fréier hunn sëch Zaldoten anscheinend e Blat Beifuss géint Bloderen an d'Schong geluecht, dohier den Numm.
Ganz fréi am Joer kéint een d'Planz eventuell matt aneren (gëftegen)Planzen verwiesselen déi och gefiedert Blieder hunn, déi ab +- Mee ower Doldebléie kréien.

No comments:

Post a Comment