Zu Fajitas gehéieren Tortillas, eng frësch Salsa, Guacamole, an eng gudd waarm Fëllung. Wann een sech eng kleng Stëndchen Zäit hëllt, kann ee vu Grond op alles frësch selwer zoubereeden. Et ass nët schwéier an et lount sech! :-D
Fir d'Tortillas gëtt et ee ganz einfacht 1:1 Rezept: 200 Gramm Miel (+ fir ze verschaffen), eng Pauz Salz an 200 Milliliter kachend (!) Waasser; mateneen verréieren, kuerz knieden an 10 deelen an dënn ausrullen. Zu all Säit an der Pan ubroden a fäerdeg! Superschnell a lecker!
Bei mir as haut nach e bëssi Gewierzfenchelgréngs an den Deeg geflunn, an ech hat een Drëttel Welkarmiel benotzt, do kann een variéieren wéi een dat gäeren hätt ;-)
Fir d'Geméisfëllung goufen zwou Schalotten an dräi Knuewlékszéiwen ugedënst, eng grouss Courgette, 3 gemëschte Paprikaen dra gehäit, zwou Tomaten dra gewürfelt e bëssi kächele gelooss a matt Salz, Peffer, Paprikapolver, ganz wichteg Kreuzkümmel (!), vill frësche gehacktene Kräider (ech hat: frëschen Dost, Péiterséilech, Basilikum, an Zwibbelgréngs) ofgeschmaacht.
Fir eng schnell frësch Salsa hunn ech 4 Tomaten, eng Knuewelékszéif, eng Zwibbelchen a frësch Kräider kleng gehackt, an matt aller Flëssegkeet aus den Tomaten an eng Schossel ginn. Matt Peffer, Salz, Kreuzkümmel a Paprikapolver gewierzt a matt den Hänn duerchgeknetscht, dass alles sech gutt mateneen verbënnt. No Goût kann dann nach Chilli drann :-D (Dann net méi matt den Hänn derduerch... ;-) )
Fir d'Guacamole hunn ech einfach 2 Avocadoen, de Jus vun enger halwer Zitroun, 2 zerdréckten Knuewlékszéiwen (eng, wann een dat net sou gäeren huet), Peffer, Salz an e bëssi Chillipolver mattenee vermëscht.
Dobäi kom nach e bëssi Äisbierg Zalot.
No comments:
Post a Comment