Haut hu mir Gnocchien gemaach, matt dem beschte wëlle "Spinat" deen een dobausse fanne kann: Wäisse Gänsefouss. D'Resultat gesäit absolut vebueden aus, a schmaacht och esou! :-D
Fir d'Gnocchien hunn ech 3 riseg Gromperen, (di haten zesumme 700 Gramm!) matt der Schuel gequellt.
Déi Zäit eng grouss Tas hallef matt Cashewnëss gefëllt, bis uewen hi matt warmem Waasser opgefëllt an zéie gelooss.
An eng Schossel koumen 3 Iessläffelen Gromperemiel (do kann een och soss eng Stäerkt huelen) 100 Gramm Miel, en Téiläffel Salz, Muskat, an en halwe Bond klénggehackte Péiterséilëch.
Eng Schalotte an zwou Knuewlékszéiwen hunn ech du kleng gehackt a schon mol fir d'Zooss an eng Pan ginn (ouni dass d'Plack u wor).
Déi mëll gekachte Gromperen hunn ech matt der Schuel duerch eng Gromperepress bei d'Mielgemësch ginn. D'Schuel bleift an der Press hänken, an da kann een se ganz einfach erauszéien. Sou spuert een sëch daat ganzt Gepiddels fir déi waarm Gromperen ze schielen, an et geet ganz zackeg! ;-)
Den Deeg gëtt nach waarm gutt duerchgeknied, an 5 Minutte roue gelooss.
Fir d'Zooss: D'Cashewnëss gi mam Waasser aus der Tas an engem gudde Mixer glat gemixt. Zack: Eng déck "Cashew-Ram" :-D
Dunn hunn ech d'Schalotten an de Knuewléck ugedënst, an eng Passette voll wäisse Gänsefouss dra gehäit. Matt 1 Iessläffel Geméisbrittpolver, enger Tas Waasser an d'selwergemaachte Cashewram, e Läffel Hiefflacken, Peffer, Salz, an Zitrounejus opgefëllt an duerchgeréiert.
Aus dem Deeg hun ech eng 2-3 cm déck Strull gemaach, an se an 1 - 1,5cm déck Scheiwen geschnidden. Déi hunn ech eemol an der Mëtt eropgeklappt, an hun si matt der Forchette gedreint dass Rillen dra koumen. Sou séier se fäerdeg ware, si se an d'kachend Waasser geflunn. Soubaal si eropschwammen (1-2 Minutten oder esou) mussen se matt engem Schaumläffel erausgeholl ginn. Soss zerkachen se a sinn dann zimlëch mëll a schläimeg...
Sinn déi Dénger dann all gekacht, flatteren se zesummen an d'Zooss, an ët kënnt nach e bessi Péiterséilech driwwer.
De Wäisse Gänsefouss ass gutt erkennbar. Op sénge Blieder ass e mielege Stëps deen een och gutt ënnert de Fanger spiert. D'Blieder si vun hellgréng bis méi spéit blogro gefierwt, awer déi zentral, jonk Deeler hunn ëmmer ee wäisslechen Belag. Wuessen deet en iwwerall do wou de Buedem gegruewe ginn ass, ob um Feld vum Bio-Bauer, engem Koup Buedem, am Gaart oder op enger Baustell als Erstbesiedler.
Plécken deet ee virun allem déi jonk Deeler mam Still oder d'Blieder. Awer och de Som ass fréier benotzt gi fir en ze muelen, an domatt d'Miel ze strecken.
Vu Fréijoer, wann d'Plänzchen nach ganz kleng ass, bis an de Spéitsummer wann se je no Buedembeschafenheet bis zu 1,80m héich gewuess ass, kann een un de Wäisse Gänsefouss plécken goen. All Spinat Rezept kann ee matt dem Gänsefouss genau esou gutt präparéieren, jonk Blieder kann een och réi iessen. An Indien gëtt en als "Wantergeméis" Bathua ugebaut, bei eis leider all ze oft als "lästegt Onkraut" bekämpft.
Verwiesselen kann ee se just matt anere Planzen aus der Famill Chenopodium oder Atriplex, déi a Mëtteleuropa awer all iessbar sinn. :-)
No comments:
Post a Comment